KARTMİN

15 Şubat 2010 Pazartesi

KARTMİN DIRMALA- KIŞLIK ET


Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde kültür halini almış dırmala mevsimindeyiz. Dırmala veya dermale tabiri kışlık et ihtiyacının önceden beslenen hayvanların kesilerek karşılanmasıdır. Bu kültür Arap köyleri ve KARTMİN'de geçerlidir. Kesilen hayvanların eti tuzlanarak söğüt dallarından yapılmış büyükçe sepetlerde (gerzel) saklanır.






Kış günlerinde çayır çayır yanan sobanın üstüne konan tencelerde ağır ağır pişen tuzlu etin tadına doyum olmaz. Tabi tansiyonu olanlara tavsiye edilmez. Ama bu damak tadına alışanlar ne pahasına olursa olsun vazgeçemezler. Hemşerimizin kış boyunca afiyetle yemesini temenni ederiz

Hiç yorum yok: